BestellenCadeaubon
Bruschetta caprese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bruschetta caprese

Bruschetta caprese

2 porties | met mozzarella, tomaat en balsamicocrème

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Borreltijd? Maak er een extra speciaal moment van met zelfgemaakte bruschetta caprese - op en top Italiaans en klaar in slechts een kwartiertje.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

3 stuk(s)

Tomaat

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1679 kJ
Energie (kcal)401 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten45.3 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels3.1 g
Eiwitten19.7 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd elke ciabatta in 4 sneetjes en bak 5 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de mozzarella in 8 dunne plakken.
2
  • Snijd of scheur het basilicum grof.
  • Meng in een kom de tomatenblokjes met de Siciliaanse kruiden. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie, peper en zout toe.
  • Voeg 2/3 van het basilicum toe en meng door de tomaten. Laat staan tot serveren.
3
  • Haal de broodjes na het bakken in stap 1 uit de oven en zet de oven op de grillstand. 
  • Pel de knoflookteen en snijd doormidden. 
  • Wrijf de knoflook met de snijkant over de bovenkant van de broodjes.
  • Leg op elk broodje een mozzarellaplakje en grill de broodjes 2 - 3 minuten op de hoogste stand in de oven, of tot de mozzarella licht gesmolten is.
4
  • Verdeel de tomatenblokjes over de broodjes.
  • Besprenkel de bruschetta met de balsamicocrème en bestrooi met het overige basilicum.