Cheesy pastaschotel met pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy pastaschotel met pompoen

Cheesy pastaschotel met pompoen

met spinazie, tijm en pompoenpitten

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Pompoenblokjes

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

35 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 - 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 - 11 minuten, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de groenten uit de pan en voeg toe aan een hoge kom. Voeg de roomkaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of kookvocht toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.

Mengen
4

Voeg de spinazie, 2/3 van de oude kaas en de pasta toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!

Pompoenpitten roosteren
5

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 - 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de pompoenpitten.