BestellenCadeaubon
Mac & cheese met pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mac & cheese met pompoen

Mac & cheese met pompoen

met spinazie, tijm en pompoenpitten

Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.

Labels:
Extra groente
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

150 gram

Pompoenblokjes

50 gram

Spinazie

35 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

75 ml

[Zoutarme] groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2822 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten26.5 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels4.9 g
Eiwitten29 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pompoen koken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de gedroogde tijm toe en roerbak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten, of tot de pompoen zacht is.

Saus maken
3

Haal de pompoen van het vuur en schep over in een hoge kom. Voeg de roomkaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg een extra scheutje melk of wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is. Schenk de saus vervolgens terug in de pan.

Mengen
4

Voeg de spinazie, 2/3 van de oude kaas en de pasta toe aan de pompoensaus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit het geheel nog 1 minuut.

Weetje: Spinazie is rijk aan ijzer - belangrijk voor de vorming van hemoglobine in ons bloed. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam!

Pastaschotel bakken
5

Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met de overige kaas. Bak de pastaschotel 10 – 15 minuten in de oven, of tot de bovenkant bruin kleurt. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over de borden. Garneer met de pompoenpitten.