HelloFresh
topBanner
Luxe vispannetje met room en witte wijn

Luxe vispannetje met room en witte wijn

met venkel en gebakken krieltjes

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :SulfietMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Krieltjes

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Venkel

1 stuks

Wortel

⅔ stuks

Prei

300 ml

Witte wijn

(BevatSulfiet)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

260 g

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(BevatVis)

5 g

Verse kervel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Citroen

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

1 stuks

Visbouillonblokje

(BevatVis)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4324 kJ
Energie (kcal)1034 kcal
Vetten67.0 g
waarvan verzadigd34.4 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels13 g
Eiwitten36 g
Cholesterol0 mg
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is. Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.

5

Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren, de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

6

Schep de krieltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetje met de kervel en het eventuele venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.