Weet jij wat het verschil is tussen witte en groene asperges? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet
15 ml
Basilicumcrème
25 gram
Chorizoblokjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Groene asperges
⅓ krop(pen)
Lollo biondo
65 gram
Rode cherrytomaten
5 gram
Vers basilicum
(Bevat: Selderij)
15 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Ei, Mosterd)
1 el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Snijd de kipfilet langs de zijkant open, zodat je hem open kunt klappen. Besprenkel de binnenkant met enkele druppels basilicumcrème en vouw dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de chorizo de laatste 3 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de chorizo apart.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de witte ciabatta in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de witte ciabatta toe en bak in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af. Zet de koekenpan van de croutons terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Roerbak de overige knoflook en de groene asperges 6 - 8 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de lollo biondo in repen. Halveer de rode cherrytomaten. Haal de blaadjes van de basilicum en hak ze grof. Rasp de parmigiano reggiano grof. Meng de lollo biondo, rode cherrytomaten, de helft van het basilicum en de croutons in een saladekom.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige basilicumcrème en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Snijd de kipfilet in repen.
Verdeel de salade over de borden en verdeel de groene asperges erover. Garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Strooi de chorizo en het overige basilicum over het geheel en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.