Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Pinda's
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3615 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten48 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Kom
Staafmixer

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de linguine. Halveer de rode cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, haal de blaadjes van de basilicum en pers de citroen uit.

.
2

Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel met 3/4 el olijfolie per persoon en 1 el zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout en bak 12 - 15 minuten in de oven.

.
3

Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spinazie 3 - 4 minuten, of totdat de spinazie helemaal geslonken is. Verwarm ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
4

Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

.
5

Meng ondertussen in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, de basilicum, 3/4 van de geraspte italiaanse kaas en de cashewnoten. Voeg per persoon 1 el citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1 el kookvocht toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto. Proef en breng goed op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de linguine over de borden en schep de spinaziepesto erop. Verdeel de cherrytomaten erover en besprenkel met het overgebleven vocht van de cherrytomaten. Garneer met de overige italiaanse kaas.