Linguine met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

100 gram

Paprikareepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3178 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten87.2 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels16.2 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer of blender

Instructies

Basilicum snijden
1
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de tomaat grof. Pel de knoflook. Leg de knoflookteen, tomaat, paprikareepjes en gesnipperde ui in een ovenschaal.
  • Besprenkel met olijfolie en voeg dan de Siciliaanse kruiden en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen het basilicum grof.
Groenten roosteren
2
  • Kook ruim water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de linguine 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet af en en laat uitstomen.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 5 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Saus maken
3
  • Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de suiker, de balsamicoazijn en de helft van de basilicum toe aan een hoge kom. Gebruik een staafmixer om er een gladde saus van te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de linguine en de gehaktballetjes toe aan de saus.
  • Kook nog 1 minuut.

Tip: Je kunt de saus ook met een blender maken.

Serveren
4
  • Serveer de linguine met de gehaktballetjes over de borden.
  • Garneer met de geraspte kaas en het overige basilicum.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.