Linguine met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3192 kJ
Energie (kcal)763 kcal
Vetten27.4 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten87.1 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels17.3 g
Eiwitten36 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de sjalot en tomaat grof. Pel de knoflook. Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten roosteren
2

Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten voor 10 - 15 minuten.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.

Vegetarische balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de helft van de basilicum, en per persoon 1/2 tl balsamicoazijn toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de linguine. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. 

Tip: Heb je thuis een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.

 
Serveren
6

Verdeel de linguine met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.