Linguine met saus van courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met saus van courgette

Linguine met saus van courgette

met kipgehaktballetjes en cherrytomaten

De kipgehaktballetjes zijn op z'n Italiaans gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Ze vormen een smaakvolle toevoeging aan deze gezonde pasta. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Courgette

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

75 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2682 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels11.7 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Steelpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd 1/4 van de courgette in blokjes en snijd de overige courgette in grove stukken. Halveer de ui, snijd de helft in grove stukken en snipper de andere helft. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het basilicum en de peterselie fijn.

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan. Voeg de knoflook, grove stukken courgette en ui toe aan de pan. Bak 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Blus vervolgens de groenten af met de bouillon en voeg de helft van de Italiaanse kruiden toe. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken, of tot de courgette zacht is. Pureer in een hoge kom de gestoomde groenten met de helft van de verse kruiden tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de kipgehaktballetjes in de pan en halveer met een spatel. Bak 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de courgetteblokjes, cherrytomaten, overige ui en overige Italiaanse kruiden toe aan de pan. Bak 2 - 3 minuten. Dek de pan af en laat nog 4 - 5 minuten bakken, of tot de kipgehaktballetjes gaar zijn.

Serveren
4

Meng de courgettesaus met de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden. Verdeel de gehaktballetjes en groenten erover. Garneer met het verse basilicum en de peterselie.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?