Skip to main content
Linguine met harissa, garnalen en Parmigiano Reggiano

Linguine met harissa, garnalen en Parmigiano Reggiano

met puntpaprika en oregano

Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.

Labels:
Calorie Smart
Family
Special Ingredient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

15 gram

Harissa

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2780 kJ
Energie (kcal)664 kcal
Vetten17.8 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels9 g
Eiwitten31.5 g
Zout3 g
Potassium154.3 mg
Calcium20.5 mg
Iron0.4 mg
Pan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Groenten snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de puntpaprika in ringen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. 
Puntpaprika bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de puntpaprika 3 - 4 minuten.
  • Roer de garnalen erdoor en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal alles uit de pan en houd apart onder aluminiumfolie.
Saus maken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, oregano, harissa, rodewijnazijn en suiker toe.
  • Meng goed en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen. 
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
Serveren
4
  • Voeg de pasta en het paprikamengsel toe aan de saus. Meng goed.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders