HelloFresh
Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Linguine met cherrytomaten, kappertjes en olijven

Met verse peterselie en feta

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 148 beoordelingen
Lees meer

Dit smakelijke pastagerecht staat in een handomdraai op tafel en je gebruikt maar één pan! De ster van de zomer is de tomaat, die je in wel drie verschillende vormen terugziet in dit gerecht: cherrytomaatjes, pruimtomaten en passata. Met typische ingrediënten uit de mediterrane keuken, zoals olijven, kappertjes, knoflook en feta, haal je het vakantiegevoel in huis.

Labels:Calorie-focusQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

200 ml

Passata

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

8 takje

Verse bladpeterselie

2 stuks

Olijf-kappertjesmix

250 g

Knoflookteen

1 stuks

Rode cherrytomaten

50 g

Pruimtomaat

naar smaak

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2272 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels8 g
Eiwitten19 g
Zout3.6 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Pasta bereiden
Pasta bereiden
1

• Doe de tomatenpassata in een pan met deksel en voeg daar 150 ml water per persoon aan toe. • Breek de linguine doormidden en leg in de saus. Zorg dat de linguine volledig met saus bedekt is. • Kook de linguine, afgedekt, 12 – 14 minuten in de pan met deksel. Roer tussendoor regelmatig over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen.

Snijden
Snijden
2

• Snijd de verse peterselie grof. • Halveer de olijven en haal de schil van de knoflookteen. • Halveer de rode cherrytomaten en snijd de pruimtomaat in blokjes • Vergeet niet regelmatig de linguine door te roeren.

Saus koken
Saus koken
3

• Voeg, zodra alles gesneden is, de tomaat, olijven, kappertjes, knoflookteen en het grootste deel van de peterselie toe aan de linguine, breng op smaak met peper en zout en kook de resterende tijd met de linguine mee. Goed roeren! • Verkruimel ondertussen de feta.

Serveren
Serveren
4

• Haal de pan van het vuur, roer nog eenmaal goed door en breng verder op smaak met peper en zout. • Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met de feta en overige peterselie en vergeet vooral de knoflooktenen er niet uit te halen.