Linguine met baharat-bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met baharat-bloemkoolrijst

Linguine met baharat-bloemkoolrijst

Met citroen-ricottasaus, dille en bladpeterselie

In dit verrassende recept ontmoeten de Italiaanse en Noord-Afrikaanse keuken elkaar. Baharat betekent 'kruiden' in het Arabisch. Deze kruidenmix brengt warme, zoete smaken en een beetje pit in het gerecht. Als tegenhanger zorgen de verse kruiden en de citroenricotta voor frisheid. Kortom, een mooie balans!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

¾ tl

Baharat

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

4 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

2.5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2895 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water en een snuf zout aan de kook voor de linguine. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de bloemkoolrijst met de rode peper, de baharat en de helft van de olijfolie.

Linguine koken
2

Verhit een hapjespan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook de linguine afgedekt 8 – 10 minuten in de pan met deksel, giet af – vang het kookvocht op – en laat uitstomen zonder deksel.

Bloemkoolrijst bakken
3

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 6 – 8 minuten, roer regelmatig door. Voeg eventueel extra olie toe wanneer de bloemkoolrijst aanbakt en breng op smaak met peper en zout.

Smaakmakers klaarmaken
4

Snijd ondertussen de dille en bladpeterselie grof. Pers de citroen uit. Meng de ricotta, pecorino en 1 tl citroensap per persoon in een kleine kom.

Mengen
5

Voeg de linguine toe aan de hapjespan met bloemkoolrijst. Haal de pan van het vuur en meng de ricotta met pecorino en de helft van de kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht van de pasta toe om de saus vochtiger te maken.

Serveren
6

Schep de linguine op de borden en garneer met de overige kruiden en de pijnboompitten. Besprenkel voor het serveren met het overige citroensap.