Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Met gezouten amandelen, verse bladpeterselie en dragon

Met deze pasta haal je Italië in huis. Net als veel Italiaanse pastaklassiekers is dit een simpel gerecht bomvol smaak, onder andere door de ansjovis. Doordat de visjes in zout en olijfolie worden geconserveerd worden ze nog rijker van smaak, een klein visje met grootse smaak dus.

Allergenen :
Vis
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

3 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers7 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten.

Linguine koken
2

Voeg de linguine en flink wat zout toe aan de pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, in 12 – 13 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Saus maken
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ansjovis 5 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de cherrytomaten en de suiker toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 3 minuten. Zet het vuur weer middelmatig en bak nog 7 – 9 minuten, of totdat ze zacht zijn. Schep zo nu en dan om.

Kruiden snijden
4

Hak ondertussen de verse bladpeterselie, de verse dragon en de hele gezouten amandelen grof.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine, de helft van de bladpeterselie en de helft van de dragon toe aan de hapjespan met tomatensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gezouten amandelen, de overige bladpeterselie en dragon.