HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinguine Met Cherrytomaten En Ansjovisboter
topBanner
Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Met gezouten amandelen, verse bladpeterselie en dragon

Lees meer

Met deze pasta haal je Italië in huis. Net als veel Italiaanse pastaklassiekers is dit een simpel gerecht bomvol smaak, onder andere door de ansjovis. Doordat de visjes in zout en olijfolie worden geconserveerd worden ze nog rijker van smaak, een klein visje met grootse smaak dus.

Allergenen :VisGlutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 blik(ken)

Ansjovis

(BevatVis)

2 stuk(s)

Knoflookteen

625 gram

Rode cherrytomaten

180 gram

Linguine

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

6 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

6 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

60 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3314 kJ
Energie (kcal)792 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten.

2

Voeg de linguine en flink wat zout toe aan de pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, in 12 – 13 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ansjovis 5 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de cherrytomaten en de suiker toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 3 minuten. Zet het vuur weer middelmatig en bak nog 7 – 9 minuten, of totdat ze zacht zijn. Schep zo nu en dan om.

4

Hak ondertussen de verse bladpeterselie, de verse dragon en de hele gezouten amandelen grof.

5

Voeg de linguine, de helft van de bladpeterselie en de helft van de dragon toe aan de hapjespan met tomatensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gezouten amandelen, de overige bladpeterselie en dragon.