BestellenCadeaubon
Lichte waterzooi van koolvis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lichte waterzooi van koolvis

Lichte waterzooi van koolvis

met wortel, prei en laurier

Een Gentse klassieker vandaag! Wist jij dat waterzooi oorspronkelijk met zoetwatervis uit de Gentse rivieren, grachten en kanalen werd bereid?

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

[Zoutarme] visbouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2319 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten56.2 g
waarvan suikers13 g
Vezels12.8 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon (zie Tip). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen en was grondig. Was de wortel en snijd in dunne halve plakken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 - 200 ml bouillon per persoon en vul dat verder aan met kokend water.

Waterzooi bereiden
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.

Peterselie snijden
3

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Vis snijden
4

Snijd de vis in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.

Vis pocheren
5

Verlaag het vuur van de waterzooi wanneer de aardappelen gaar zijn zodat het niet meer kookt. Meng de kookroom en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de visstukjes in de waterzooi en pocheer, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
6

Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie.