HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentesoep Met Dille
topBanner
Lentesoep met dille

Lentesoep met dille

met spekjes en groene pesto

QUICK & EASY
Lees meer

De krokussen en narcissen staan alweer een tijdje in bloei – het is volop lente! Hoog tijd dus voor een fris lente-recept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie lentedag.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :GlutenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spekblokjes

2 stuk(s)

Bruin broodje

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose)Kan bevattenEieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2699 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout5.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon en verwarm de oven op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten.

2

• Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 – 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 – 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

3

• Bak de broodjes 3 – 4 minuten in de voorverwarmde oven. • Pureer ondertussen de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. • Roer de groene pesto door de soep.

4

• Verdeel de soep over de borden. • Garneer met de yoghurt, spekblokjes en dille. Serveer met het broodje.