Lentesoep met dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesoep met dille

Lentesoep met dille

met spekjes en groene pesto

De krokussen en narcissen staan alweer een tijdje in bloei – het is volop lente! Hoog tijd dus voor een fris lente-recept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie lentedag.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spekblokjes

1 stuk(s)

Bruin broodje

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2699 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden en bakken
1

• Bereid de bouillon en verwarm de oven op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten.

Spekjes bakken
2

• Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 – 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 – 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Soep pureren
3

• Bak de broodjes 3 – 4 minuten in de voorverwarmde oven. • Pureer ondertussen de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. • Roer de groene pesto door de soep.

Serveren
4

• Verdeel de soep over de borden. • Garneer met de yoghurt, spekblokjes en dille. Serveer met het broodje.