HelloFresh
topBanner
Lentesoep met dille

Lentesoep met dille

met spekjes en groene pesto

QUICK & EASY
Lees meer

De krokussen en narcissen staan alweer een tijdje in bloei – het is volop lente! Hoog tijd dus voor een fris lente-recept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie lentedag.

Labels:BalansQuick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Prei

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Spekblokjes

2 stuks

Bruin broodje

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2699 kJ
Energie (kcal)645 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout5.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon en verwarm de oven op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten.

2

• Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 – 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 – 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

3

• Bak de broodjes 3 – 4 minuten in de voorverwarmde oven. • Pureer ondertussen de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. • Roer de groene pesto door de soep.

4

• Verdeel de soep over de borden. • Garneer met de yoghurt, spekblokjes en dille. Serveer met het broodje.