
Lentesoep met dille
met spekjes en groene pesto
De krokussen en narcissen staan alweer een tijdje in bloei – het is volop lente! Hoog tijd dus voor een fris lente-recept. Er gaat niets boven zelfgemaakte soep en vandaag maak je een groene versie met courgette, prei en dille gegarneerd met yoghurt. De perfecte afsluiting van een mooie lentedag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Prei
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
50 gram
Spekblokjes
1 stuk(s)
Bruin broodje
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Noten, Sesamzaad, Lupine)
25 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
25 gram
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
250 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

• Bereid de bouillon en verwarm de oven op 200 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof. • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 – 8 minuten.

• Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 – 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 – 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

• Bak de broodjes 3 – 4 minuten in de voorverwarmde oven. • Pureer ondertussen de soep glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. • Roer de groene pesto door de soep.

• Verdeel de soep over de borden. • Garneer met de yoghurt, spekblokjes en dille. Serveer met het broodje.