Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Avocado

25 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3738 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten45.2 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels11 g
Eiwitten37.8 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok
Saladekom

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bereiden
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes.
  • Hak de verse peterselie en bieslook fijn.
Kerriedressing maken
3
  • Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom.
  • Voeg de hollandaisesaus en per persoon: 1 tl honing en 1 tl kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur en bak de zonnebloempitten in 1 - 2 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart tot serveren.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de avocado, appel, cherrytomaten, orzo en de helft van de verse kruiden.
  • Voeg 1 el kerriedressing per persoon toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade op een bord en leg de garnalen erbovenop. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de overige kerriedressing naar smaak.