
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing
met orzo, avocado, cherrytomaten en appel
Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Labels:
Extra groente
Allergenen :
Schaaldieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Selderij
•Mosterd
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
125 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
¼ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Kom
•Wok
•Saladekom
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
- Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2
- Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes.
- Hak de verse peterselie en bieslook fijn.

3
- Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom.
- Voeg de hollandaisesaus en per persoon: 1 tl honing en 1 tl kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur en bak de zonnebloempitten in 1 - 2 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart tot serveren.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Meng in een saladekom de avocado, appel, cherrytomaten, orzo en de helft van de verse kruiden.
- Voeg 1 el kerriedressing per persoon toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de salade op een bord en leg de garnalen erbovenop. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.
- Serveer met de overige kerriedressing naar smaak.