Lauwwarme noedelsalade met krokante vis
Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

Lauwwarme noedelsalade met krokante vis

met zelfgemaakte chilisaus en gezouten pinda's

Nieuw ingrediënt in je box! De krokante visburger is gemaakt van heek. Het krokante jasje en de zachte, milde smaak combineren goed met deze noedelsalade.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Wheat
Spelt
Gluten
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Multigrain fish burger

(Contains Fish, Wheat, Spelt)

100 g

Rainbow slaw mix

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Lime

1 piece

Little gem

20 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

2 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2866 kJ
Calories685 kcal
Fat25.5 g
Saturated Fat6.7 g
Carbohydrate82.5 g
Sugar23.9 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein29.8 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Tall-Sided Pan
Large Salad Bowl

Cooking Steps

Chilisaus maken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut, of tot deze begint te geuren. 
  • Voeg per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 1/2 el suiker en 2 el water toe en breng aan de kook.
  • Laat daarna de saus 5 - 10 minuten inkoken op laag vuur.
Visburger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Zorg dat de roomboter goed heet is en bak de visburger 3 minuten per kant, of tot de korst goudbruin is. 
  • Snijd ondertussen de limoen in 4 partjes en de little gem grof. Snijd de koriander grof.
  • Haal de visburger uit de pan en bewaar apart. 
Roerbakken
3
  • Voeg de wortel-koolmix, de noedels en 1 el van de chilisaus per persoon toe aan dezelfde koekenpan en roerbak 2 - 3 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Haal de chilisaus van het vuur en voeg per persoon: 1 limoenpartje en 1/2 el vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe.
  • Meng in een grote saladekom de noedels, koriander, wortel-koolmix en de little gem met de overige chilisaus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de visburgers in reepjes. 
  • Verdeel de noedelsalade over diepe borden en bestrooi met de pinda's. 
  • Leg de visburgerstukjes erop en serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.