Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Allergenen :
Eieren
•Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

40 gram

Maïs in blik

¼ stuk(s)

Kleine rode ui

50 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

4 ml

Olijfolie met citroen

1 tl

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2585 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers11 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Vergiet
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.

Kipfilet bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip). Snijd de mini-romatomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1/3 zakje Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, mini-romatomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.