topBanner
Lasagne met pompoen

Lasagne met pompoen

Met geitenkaas en walnoten

Lees meer

De pompoen in dit gerecht hebben we niet voorgesneden, zodat de pompoen zo lang mogelijk vers en lekker blijft. De verse lasagnebladen hebben als voordeel dat de lasagne minder lang in de oven moet dan bij gedroogde lasagnebladen. Houd je pompoen over? Lekker om te roerbakken in olie, samen met tomaat en spinazie.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde rozemarijn

500 gram

Passata

⅔ stuk(s)

Verse lasagnebladen

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

75 gram

Geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2472.744 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Hapjespan
Wok
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik.

2

Kook de pompoen, afgedekt, 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de saus en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Smelt de helft van de boter roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de zwarte balsamicoazijn toe en roer door. Voeg de tomatenpassata, suiker en het achtergehouden kookvocht van de pompoen toe. Bestrooi met peper en zout en laat 1 minuut koken.

5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.

6

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.

7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.