Lamsburger op een Turks broodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lamsburger op een Turks broodje

Lamsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Turks broodje

45 gram

Volkoren couscous

100 gram

Gekruid lamsgehakt

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

4 ml

Olijfolie met citroen

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

80 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)895 kcal
Energie (kJ)3747 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.1 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.

Tip: Het kan zijn dat je meer couscous krijgt dan je nodig hebt voor dit recept. Weeg daarom eerst 45 gram couscous per persoon af. De rest kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een lunchsalade.

Snijden
2

Kneed van het lamsgehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op de Turkse pide past. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de lamsburgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.

Tip: De ui gaat rauw door de couscoussalade. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de lamsburger.

Tzatziki maken
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor. Snijd het Turkse broodje open en leg de lamsburger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.