HelloFresh
topBanner
Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Lahmacun met lamsgehakt en yoghurtsaus

Turks streetfood in je eigen keuken

QUICK & EASY
Lees meer

Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & Easy
Allergenen :Melk (inclusief lactose)SelderijMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

220 g

Gekruid lamsgehakt

400 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 stuks

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Passata

5 g

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Kleine kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak afgedekt 5 – 7 minuten, of tot de groenten gaar zijn.

2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de passata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

5

Snijd ondertussen de peterselie (inclusief takje) grof.

6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie, of laat iedereen aan tafel naar smaak hun lahmacun beleggen.