Lahmacun met gekruid lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

110 gram

Gekruid lamsgehakt

200 gram

Italiaanse groentemix

25 gram

Biologische volle yoghurt

0.24 tl

Gemalen kaneel

0.08 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

50 gram

Passata

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Sambal

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)838 kcal
Energie (kJ)3504 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14 g
Vezels5.9 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.

Sausjes maken
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

Tip: TIP 1): Let op, kaneel kan overheersen. Als je er niet van houdt kun je het achterwege laten. TIP 2): Voeg extra olijfolie toe als je de sambalolie te pittig vindt.

Beleggen
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Volkoren platbrood bevat in vergelijking met wit platbrood veel meer vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld magnesium en ijzer. Door de vezels ben je ook nog eens langer verzadigd!

Platbrood bakken
4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

Peterselie snijden
5

Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.

Serveren
6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.