HelloFresh
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel courgette en frisse yoghurtsaus

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:FamilyEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SelderijMosterdGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

220 g

Gekruid lamsgehakt

400 g

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Heinz Tomato Frito

5 g

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Sambal

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3523 kJ
Energie (kcal)842 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd15.6 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Bakplaat
Bakpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de mix van rode paprika, prei, gele peen & courgette toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de peen en courgette gaar zijn.

.
.
2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met de gemalen kaneel en currykruiden en leng aan met 1 el water per persoon. Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik.

.
.
3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de Heinz Tomato Frito, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

.
.
4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

.
.
5

Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.

.
.
6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie. Laat iedereen aan tafel naar smaak zijn lahmacun beleggen.