Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos

Beoordeeld met 3.2 / 4
Lees meer

Dit gerecht heeft alles in zich om een succes te worden: niet te zoet, niet te pittig, alle smaken mooi in balans. De gekruide tofu krijgt nog meer smaak door hem met de groenten in rode peper en kerriepoeder te bakken. Lekker met de pindasaus en zoete kokos!

Labels:Veggie
Allergenen:Pinda'sMosterdSelderijSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

200 g

Sperziebonen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Rode peper

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Pandanrijst

2 tl

Kerriepoeder

(BevatMosterd, Selderij)

1 pak

Gekruide tofu

(BevatSoja)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

75 ml

Melk

2 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3837 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Hapjespan
InstructiesPDF
Instructies
snijden
snijden
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's grof.

boontje
boontje
2

Schenk een bodempje water in een pan met deksel, voeg een snuf zout en de sperziebonen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel de sperziebonen onder koud water.

rijst
rijst
3

Kook ondertussen 250 ml water per persoon in andere een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

bakken
bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper samen met het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika en de sperziebonen toe en roerbak nog 5 – 6 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de gekruide tofublokjes toe.

saus
saus
5

Verwarm ondertussen een steelpan op laag vuur en voeg, al roerend, de pindakaas, de melk en de ketjap toe. Laat 4 – 5 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel extra melk of water toe als de pindasaus te dik is.

serveren
serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de gebakken groenten en de gekruide tofublokjes erop. Schenk de pindasaus over het gerecht en garneer met de kokosrasp en de pinda's.