HelloFresh
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met courgette en zoetzure sjalot

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de rode paprika vervangen door courgette.

Labels:Quick & easyFamily
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Limoen

1 stuks

Courgette

1 stuks

Knoflookteen

400 g

Krieltjes

½ kuipje

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

120 g

Spekblokjes

5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

150 g

Maïs in blik

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2943 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels9 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

3

Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de botersla grof. Knip of snijd de bieslook fijn.

4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de courgette 5 – 7 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing (zie TIP). Voeg de krieltjes, de botersla, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.