Krieltjessalade met mais en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjessalade met mais en spekjes

Krieltjessalade met mais en spekjes

met courgette en zoetzure sjalot

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de rode paprika vervangen door courgette.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

140 gram

Mais in blik

½ head

Botersla

2.5 gram

Verse bieslook

60 gram

Spekreepjes

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¾ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)704 kcal
Energie (kJ)2943 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 –15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom 3/4 el limoensap per persoon met de suiker en een snuf zout. Voeg de sjalot toe en schep goed om.

Tip: Rauwe sjalot heeft een scherpe smaak. Snijd de ringen daarom goed fijn. Je kunt de sjalot ook langer laten marineren in het limoensap, of een extra schepje suiker toevoegen.

Snijden
3

Snijd de courgette in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Pers de knoflook of snijd fijn en laat de mais uitlekken. Snijd de botersla grof. Knip of snijd de bieslook fijn.

Groente roerbakken
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de courgette 5 – 7 minuten met peper en zout. Voeg vervolgens de maiskorrels en de knoflook toe en roerbak nog 1 minuut. Haal van het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig.

Dressing maken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de volle yoghurt met de extra vierge olijfolie en flink wat peper en zout tot een dressing (zie TIP). Voeg de krieltjes, de botersla, de helft van de bieslook en de spekjes met bakvet toe aan de hapjespan en schep goed om.

Tip: De saus blijft een beetje korrelig, doordat de vetten en eiwitten zich scheiden. Dit doet niets af aan de smaak.

Serveren
6

Verdeel de krieltjessalade over de borden en besprenkel met de yoghurtdressing. Garneer met de zoetzure sjalot en de overige bieslook.

Tip: Wist je dat je met dit gerecht al 1/3 van je dagelijkse behoefte aan vezels binnenkrijgt? De voornaamste bronnen zijn de aardappelen en de meer dan 250 gram groente.