topBanner
Krieltjessalade met geitenkaas en ei

Krieltjessalade met geitenkaas en ei

Met sinaasappeldressing en geroosterde hazelnoten

Lees meer

De dressing met sinaasappelsap geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Je mix gekookt eigeel door de dressing voor een volle, romige textuur. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel dan met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :NotenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

30 gram

Hazelnoten

(BevatNoten)

500 gram

Krieltjes

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Handsinaasappel

2 stuk(s)

Little gem

250 gram

Rode cherrytomaten

tl

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

el

Witte balsamicoazijn

tl

Extra vierge olijfolie

tl

Mosterd

naar smaak

Honing

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de hazelnoten en kook de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze voorzichtig.

4

Snipper ondertussen de sjalot en pers de sinaasappel uit. Halveer de eieren en bewaar het eiwit apart. Voeg het eigeel, de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, mosterd, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer. Schep de sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5

Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het eiwit klein. Meng de little gem, de cherrytomaten en het eiwit in een saladekom. Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden, verkruimel de verse geitenkaas erboven en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.