De dressing met sinaasappelsap geeft deze krieltjessalade een frisse twist. Je mix gekookt eigeel door de dressing voor een volle, romige textuur. Geen sinaasappelpers in huis? Knijp de sinaasappel dan met de hand uit. Je krijgt er meer sap uit door een vork in het midden te steken en die tijdens het uitknijpen rond te draaien.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
15 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
250 g
Krieltjes
2 unit
Ei
(Contains Egg)
¼ unit
Sjalot
¼ unit
Handsinaasappel
1 unit
Little gem
125 g
Rode cherrytomaten
g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
teaspoon
Witte balsamicoazijn
tablespoon
Extra vierge olijfolie
teaspoon
Mosterd
teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Verhit een andere pan met deksel op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met kokend water, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel van de hazelnoten en kook de eieren, afgedekt, in 10 – 12 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze voorzichtig.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de sinaasappel uit. Halveer de eieren en bewaar het eiwit apart. Voeg het eigeel, de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, mosterd, honing en 2 el sinaasappelsap per persoon toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer. Schep de sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Snijd of scheur de little gem klein. Halveer de rode cherrytomaten en snijd het eiwit klein. Meng de little gem, de cherrytomaten en het eiwit in een saladekom. Voeg de krieltjes en de helft van de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden, verkruimel de verse geitenkaas erboven en bestrooi met de hazelnoten. Serveer met de overige dressing en besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.