Koreaanse stijl bao buns met krokante kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse stijl bao buns met krokante kip

Koreaanse stijl bao buns met krokante kip

met kimchisaus en 'smashed' broccoli

Speciaal ingredient in je box! Deze heerlijke gestoomde broodjes zijn van Chinese afkomst en staan bekend om hun luchtige, zachte en lichtzoete smaak.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

180 gram

Broccoli

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

25 gram

Bloem

30 ml

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

Honing

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten116.9 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels9.9 g
Eiwitten47.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kom
Grote kom
Koekenpan met deksel
Bord
Steelpan

Instructies

Broccoli bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dep droog met keukenpapier. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en druk met de onderkant van een glas zachtjes op elk roosje zodat ze een beetje geplet worden, maar niet uit elkaar vallen. 

Broccoli roosteren
2

Besprenkel de broccoliroosjes met 1/2 el olijfolie per persoon en bestrooi met de helft van de Koreaanse kruiden. Rooster de broccoli 12 - 14 minuten in de oven (zie Tip). Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. 

Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Beslag maken
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag de bloem, de aangegeven hoeveelheid water en de overige Koeraanse kruiden. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. 

Kip bakken
4

Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kip door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kimchisaus, sesamolie, sojasaus en 1 el honing per persoon toe en verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven. Hak de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de broccoli over de borden en garneer met de gomasio. Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure komkommer en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.