Skip to main content
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander

4.4
(164)

Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:
Family
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe)

20 gram

Kimchisaus

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

100 gram

Wittekool en wortel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

30 ml

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Zoutarme] sojasaus

Voedingswaarden

Energie (kJ)4228 kJ
Energie (kcal)1011 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten121.1 g
waarvan suikers32.4 g
Vezels7.8 g
Eiwitten45.1 g
Zout3.7 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Saladekom
Grote kom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de wittewijnazijn met 1/3 van de suiker. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de ui in halve ringen. Voeg beide toe aan de kom. Breng op smaak met zout en meng goed door. Bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.

Koolsla maken
2

Voeg aan een saladekom de koolsla en de mayonaise toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Goed voor de groei, gezonde huid, haar en nagels, de ogen en het afweersysteem. Vitamine A zit ook in onder andere boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Kip bereiden
3

Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van de aangegeven hoeveelheid water, de bloem en de Koreaanse kruiden. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. 

Kip bakken
4

Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (zie Tip). Bak de kip in 5 - 6 minuten goudbruin. Draai halverwege voorzichtig om.

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de sesamolie, sojasaus, kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige suiker. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak ondertussen de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Hak de koriander grof.

Serveren
6

Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure groenten, de koolsla en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus en garneer met de koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders