Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
190 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
0.99 tl
Paprikapoeder
200 gram
Italiaanse groentemix
25 gram
Spekreepjes
2.5 gram
Verse bieslook
el
Honing
½ el
[Plantaardige] roomboter
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 - 14 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in de steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel door, prak grof met een vork en bewaar de appelmoes tot gebruik met de deksel op de pan.
Tip: Je kunt deze appelmoes eventueel ook van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren; dan ben je nog sneller klaar!
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de kipworstjes in stukjes.Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de knoflook, de worstjes en het paprikapoeder 1 - 2 minuten.Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep af en toe om.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 5 - 6 minuten.
Snijd de bieslook fijn. Meng de krieltjes door de uitgebakken spekblokjes. Verdeel de groenten met kipworstjes en krieltjes over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met de appelmoes.