De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ tl
Sumak
50 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)120 gram
Parelcouscous
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)1 stuk(s)
Aubergine
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Rode puntpaprika
4 stuk(s)
Gekruide kipworst
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse koriander
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en vervolgens in fijne plakjes. Snijd de rode ui in halve maantjes. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak 3 - 4 minuten afgedekt. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak nog 4 minuten afgedekt. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.
Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten inclusief gekruide olie door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe.