Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes

Kipgyros met avocado-kikkererwtensalade, komkommer-knoflooksaus en knapperige pitabroodjes

Avocado, wie is er niet dol op? Met zijn boterige structuur en romige, nootachtige smaak heeft deze vrucht de afgelopen flink aan populariteit gewonnen. In dit gerecht combineer je het met kruidige kipgyros, kikkererwten van HAK en een frisse komkommer-knoflooksaus.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

HAK-mix: doperwten, linzen en mais

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

100 gram

Kipgyros

¼ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)929 kcal
Energie (kJ)3887 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers8 g
Vezels16 g
Eiwitten39 g
Zout2 g

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de blaadjes munt fijn en snijd de avocado in blokjes.

Kikkererwten bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Roer er de kikkererwten er doorheen en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur en bewaar de kikkererwten apart.

Bakken
3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven. Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.

Komkommersaus maken
4

Rasp ondertussen de komkommer met een grove rasp in een vergiet en druk met behulp van de achterkant van een lepel het vocht uit de komkommer. Meng in een kom de komkommer met de labne, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige munt.

Op smaak brengen
5

Voeg de kikkererwten en avocado toe aan de kipgyros, roer voorzichtig door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Vul de pitabroodjes met de avocado-kikkererwtensalade en serveer met de komkommersaus.