Deze populaire aardbei-balsamicosaus krijgt een nieuwe twist: je bereidt de saus in combinatie met kipgehaktballetjes in plaats van varkenshaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
¼ sprig
Fresh rosemary
½ piece
Onion
25 milliliters
Strawberry sauce
3 piece
Chicken meatballs with Italian seasoning
200 g
Broccoli
30 g
Semi-dried tomatoes
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ teaspoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
1
[Plant-based] milk
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 7 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Haal ondertussen de semi-gedroogde tomaten met een vork uit het bakje en snijd fijn. Giet de broccoli af. Voeg de broccoli, de semi-gedroogde tomaten en alle olie van de tomaten toe aan de pan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en fruit de rozemarijn en de ui 2 - 3 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1/2 tl mosterd en een scheutje melk toe en stamp goed door. Voeg eventueel kookvocht toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de gehaktballetjes erbovenop. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de gehaktballetjes en serveer de broccoli ernaast.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.