Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
100 gram
Sperziebonen
7.5 ml
Basilicumcrème
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
50 ml
Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
1 el
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de sla, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten.
Blus de champignons, knoflook en ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de kookroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten tot de gewenste dikte.
Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken.
Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in partjes.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A – goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verdeel de aardappelen en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.