Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus

met aardappelen en rauwkostsalade

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

100 gram

Sperziebonen

7.5 ml

Basilicumcrème

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2957 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten48.3 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels15.2 g
Eiwitten31.2 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

1
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd met de overige ui, peper en zout tot een vinaigrette. Meng de sla, tomaat en geraspte wortel met de vinaigrette.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant, haal uit de pan en bewaar apart. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de helft van de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 - 6 minuten.

4

Blus de champignons, knoflook en ui af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de paddenstoelenbouillon. Voeg de kookroom toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat de champignonsaus in 5 minuten inkoken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en kook de saus nog 8 - 12 minuten tot de gewenste dikte.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Laat hem dan wat langer inkoken. 

5

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp en snijd de tomaat in partjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A – goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

6

Verdeel de aardappelen en de salade over de borden. Serveer met de kipfilet in champignonroomsaus.