Kipgehakt in een taco van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgehakt in een taco van little gem

Kipgehakt in een taco van little gem

met mais, bonen en yoghurt

LET OP: Door beperkingen in de leveringen zijn de kidneybonen in sommige boxen vervangen door zwarte bonen. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor niet.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

140 gram

Mais in blik

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

45 gram

Zilvervliesrijst

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse koriander

50 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2305 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten4 g
waarvan suikers3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet.

Rijst koken
2

Kook de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 15 - 17 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat 1/3 van de ADH vezels, dankzij de kidneybonen, groente en zilvervliesrijst. Vezels houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingsstoffen goed kunt opnemen.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 2 - 3 minuten. Voeg het Mexicaans gekruid kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de mais, bonen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten sudderen.

Little gem 'plukken'
4

Verwijder per persoon 5 grote bladeren van de little gem sla voor de taco's en snijd de overige sla grof. Meng de gesneden little gem in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Snijd de koriander grof.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten, draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!

Afwerken
5

Meng de magere yoghurt met de koriander, peper en zout. Meng de rijst door de groenten en bonen.

Serveren
6

Verdeel de little gem bladeren als taco's over de borden en schep het rijst-groentenmengsel hierin. Garneer met de yoghurt. Serveer de salade en het overige rijst-groentemengsel naast de little gem taco's.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen veel vezels bevat, maar ook weinig zout en verzadigd vet?