HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Kipgehakt in een taco van little gem

Kipgehakt in een taco van little gem

met mais, kidneybonen en yoghurt

Balans
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode puntpaprika

150 g

Maïs in blik

1 blik

Rode kidneybonen

85 g

Zilvervliesrijst

200 g

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

½ pak

Tomatenblokjes

2 kuipje

Little gem

10 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2305 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten4 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels1 g
Eiwitten22 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook, met een snuf zout, in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de rode puntpaprika in dunne halve ringen. Laat de mais en kidneybonen uitlekken in een vergiet.

2

Kook de zilvervliesrijst in de pan met deksel, afgedekt, 15 - 17 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 2 - 3 minuten. Voeg het Mexicaans gekruid kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de mais, kidneybonen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten sudderen.

4

Verwijder per persoon 5 grote bladeren van de little gem sla voor de taco's en snijd de overige sla grof. Meng de gesneden little gem in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon. Snijd de koriander grof.

5

Meng de magere yoghurt met de koriander, peper en zout. Meng de rijst door de groenten en bonen.

6

Verdeel de little gem bladeren als taco's over de borden en schep het rijst-groentenmengsel hierin. Garneer met de yoghurt. Serveer de salade en het overige rijst-groentemengsel naast de little gem taco's.