Kipfilet met sperziebonen op parelgerst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met sperziebonen op parelgerst

Kipfilet met sperziebonen op parelgerst

met yoghurtsaus, piccallily en spinazie

Met dit recept tover je 265 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen :
Gerst
•Selderij
•Mosterd
•Soja
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

BBQ-rub

75 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

50 gram

Spinazie

25 gram

Piccalilly

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2951 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels15.6 g
Eiwitten46.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan of grote koekenpan
•Aluminiumfolie
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst.
  • Snijd de paprika in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
Koken
2
  • Weeg de parelgerst af en kook  13 - 14 minuten.
  • Kook de laatste 6 minuten de sperziebonen mee.
  • Giet af en en laat afgedekt staan.
Kip bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Zet het vuur lager en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot gaar.
  • Haal uit de pan en verpak in aluminiumfolie om warm te houden (zie Tip).

Tip: Je kunt ook de kipfilet in de pan op de parelgerst leggen en afgedekt warm houden.

Groenten bakken
4
  • Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de paprika toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Roer in de laatste 2 minuten de kerriepoeder en de gele currykruiden erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Afmaken
5
  • Voeg de parelgerst en sperziebonen toe aan de paprika. Meng goed door, voeg dan de spinazie toe en roerbak 3 - 4 minuten.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de yoghurt met de peterselie. Breng op smaak met peper en zout
Serveren
6
  • Verdeel de parelgerst met groenten over diepe borden.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg op de parelgerst.
  • Serveer de yoghurtsaus ernaast.
  • Schep de piccalilly op de kipfilet.