Kipburger met bruschettadip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met bruschettadip

Kipburger met bruschettadip

met gegrilde groenten en gebakken aardappelblokjes

Paprika is een befaamde bron van vitamine C. Wist je dat dit recept maar liefst 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat?

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Kipburger

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3285 kJ
Energie (kcal)785 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels11.8 g
Eiwitten30.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in 8 partjes.
  • Snijd de paprika in smalle repen. 
  • Meng in een ovenschaal de paprika, de tomaat en de ui met per persoon: 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix, 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en flink peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
Aardappelen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten krokant. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Burgers bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Leg de kipburgers in de pan en druk ze met een vork iets platter. Bak ze daarna 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en smeer de bruschettadip erop.
  • Verdeel over elk broodje een kipburger.  
  • Verdeel de kipburgers over de borden.
  • Serveer met de ovengroenten en de aardappelblokjes.