Kipburger met bruschettadip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met bruschettadip

Kipburger met bruschettadip

met gegrilde groenten en gebakken aardappelblokjes

In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Bruschettadip

2 stuk(s)

Kipburger

½ stuk(s)

Courgette

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3515 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers11 g
Vezels11.6 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaat in 8 partjes. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Meng in een ovenschaal de courgette, de tomaat en de rode ui met per persoon: 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix, 1 el olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn en flink wat peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten krokant. Breng flink op smaak met peper en zout. Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.

Burgers bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Leg de hamburgers in de pan en druk ze met een vork iets platter. Bak ze daarna 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. Strooi de laatste 2 minuten de Italiaanse kaas over de hamburgers en bak afgedekt verder.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en smeer de bruschettadip erop. Leg twee burgers op elk broodje. Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer met de ovengroenten en de aardappelblokjes.