Kip stroganoff met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov en wordt oorspronkelijk bereid met rundvlees.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Kipfilethaasjes

¼

Tomatenpuree

65 gram

Champignons

85 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Biologische crème fraîche

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3202 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9 g
Vezels5.5 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 75 ml water per persoon met daarin 1/4 kippenbouillonblokje per persoon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

Tip: Paprika is rijk aan vitamine E - een antioxidant die je organen, ogen en weefsel beschermt. Je vindt vitamine E ook in volkoren granen, pinda's, zonnebloemolie, zonnebloempitten en groene bladgroenten.

Bakken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart (de kip hoeft nog niet gaar te zijn). Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Saus maken
3

Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.

Saus maken
5

Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de saus met groenten en kip over de rijst en garneer met de overige peterselie.