topBanner
Kip piccata met ovengebakken krieltjes

Kip piccata met ovengebakken krieltjes

met biet en wortel

Lees meer

Is kip piccata afkomstig uit a) Italië b) Portugal of c) Polen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode biet

2 stuk(s)

Wortel

500 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Biologische citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

2 stuk(s)

Kipfilet

20 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3736 kJ
Energie (kcal)893 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Diep bord
Koekenpan met deksel
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een grote kom de partjes rode biet, de wortel, de krieltjes, de helft van de knoflook met per persoon 1 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

3

Zet een diep bord met 2 el bloem per persoon erin klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

4

Snipper ondertussen de sjalot. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers de citroen uit. Hak de peterselie grof.

5

Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan. Fruit de sjalot en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg per persoon 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

6

Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met de overige citroenpartjes en de mayonaise.