Kip piccata met ovengebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip piccata met ovengebakken krieltjes

Kip piccata met ovengebakken krieltjes

met biet en wortel

Is kip piccata afkomstig uit a) Italië b) Portugal of c) Polen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode biet

1 stuk(s)

Wortel

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Kappertjes

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)893 kcal
Energie (kJ)3736 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 cm dik. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Halveer de krieltjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!

Groenten roosteren
2

Meng in een grote kom de partjes rode biet, de wortel, de krieltjes, de helft van de knoflook met per persoon 1 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje gedroogde tijm. Verdeel de groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Kip bakken
3

Zet een diep bord met 2 el bloem per persoon erin klaar. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

Snijden en persen
4

Snipper ondertussen de sjalot. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en pers de citroen uit. Hak de peterselie grof.

Tip: Heb je citroen over? Snijd de overige citroen in partjes en serveer bij het gerecht.

Saus maken
5

Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan. Fruit de sjalot en de overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg per persoon 1 tl citroensap, 1 tl citroenrasp, 2 el water, 1/8 bouillonblokje en de kappertjes toe en laat, afgedekt, 3 - 4 minuten zachtjes koken. Voeg de kip en peterselie toe en verwarm nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en groenten over de borden. Schep de kip met saus ernaast. Serveer met de overige citroenpartjes en de mayonaise.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de krieltjes met de helft van de benodigde mayonaise. De overige krieltjes en mayonaise kun je de volgende dag tijdens de lunch serveren.