HelloFresh
topBanner
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, mangochutney en verse munt en koriander

Lees meer

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond, en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:Veggie
Allergenen :Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

4 cm

Kurkuma

1 pak

Kikkererwten

1 blik

Tomatenblokjes

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

170 g

Basmatirijst

10 g

Verse koriander en munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4065 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten137 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de zoete aardappel in blokjes van maximaal 1 cm. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de verse gember en de verse kurkuma. Laat de kikkererwten uitlekken.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, ui, gember en kurkuma 1 - 2 minuten. Voeg de zoete-aardappelblokjes toe en bak nog 3 - 4 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de bouillon, de tomatenblokjes en de kokosmelk. Breng de curry aan de kook. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappel zacht is. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Ris de blaadjes van de takjes munt. Snijd de muntblaadjes en de koriander fijn.

5

Haal het deksel van de soeppan en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe aan de curry. Voeg ook de spinazie hand voor hand toe en laat al roerend slinken. Breng goed op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Garneer met de verse munt en koriander. Serveer met de mangochutney.