Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

Kikkererwten-briebrood met cranberrychutney

met frietjes en haricots verts

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardig gehaktbrood zonder vlees maar met kikkererwten en brie.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Mix van gesneden wortel en ui

25 gram

Doperwten

1 blik(ken)

Kikkererwten

25 gram

Franse brie

0.17 zakje(s)

Quatre épices

20 gram

Tomatentapenade

0.52 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

75 gram

Haricots verts

10 gram

Amandelschaafsel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)971 kcal
Energie (kJ)4063 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers24 g
Vezels12.7 g
Eiwitten28 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Sieve
Hapjespan met deksel
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Friet maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de doperwten, gesneden wortel en ui en de helft van de knoflook 5 minuten aan. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een zeef, bewaar het vocht. Pureer met een staafmixer in een grote kom de kikkererwten met per persoon 2 el van het vocht tot een puree.

Kikkererwtenbrood maken
3

Snijd de korst van de brie en snijd hem vervolgens in kleine blokjes. Voeg peper en zout, de quatre épices, de tomatentapenade, ei, panko en de gebakken groenten toe aan de kikkererwten. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Meng vervolgens voorzichtig de blokjes brie erdoor. Verdeel het deeg over een ovenschaal of cakevorm die je van tevoren hebt ingevet met 1/2 el roomboter per persoon. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Haricot verts bakken
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricot verts. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de eerder gebruikte hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de haricots verts 6 - 8 minuten aan. Voeg halverwege 1 el water per persoon toe en dek af met het deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Amandelschaafsel bakken
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel goudbruin. Snijd de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Snijd het kikkererwten-briebrood in stukken. Verdeel de frieten over de borden. Schep de haricots verts ernaast en garneer ze met het amandelschaafsel. Leg op elk bord een paar stukken van het kikkererwten-briebrood. Garneer met de bladpeterselie en de cranberrychutney.