HelloFresh
topBanner
Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met wortel, cherrytomaten en rozijnen

Lees meer

.

Labels:FamilyBalansEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Wortel

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Ui

5 g

Verse bladpeterselie

130 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

30 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2540 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers26.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd vervolgens in zeer dunne halve plakken.

2

Leg de wortel in een ovenschaal en besprenkel met de helft van de olijfolie. Meng goed zodat alle wortel bedekt is met een laagje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 15 minuten in de oven. Voeg hierna de rode cherrytomaten toe aan de wortel in de ovenschaal, schep om en rooster nog 15 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn.

3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg per persoon 65 g parelcouscous toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon en de rozijnen toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. Meng er vervolgens ⅓ van de peterselie door en breng op smaak met peper en zout.

4

Smelt ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 – 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Bewaar de koekenpan met bakvet.

5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan met bakvet en voeg 1/3 van de peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Meng de cherrytomaten en wortel door de parelcouscous. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige peterselie. Leg de kabeljauw erop en schenk de saus erover.