Chutney is ontstaan als een manier om groenten en fruit te conserveren. Naast groenten of fruit worden er aan chutney ook kruiden toegevoegd. Net om die producten langer te bewaren, wordt er ook suiker en azijn toegevoegd. Een krachtige smaakmaker die zich perfect leent om een saus mee te maken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Pandanrijst
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat: Vis)
200 gram
Chinese groentemix
(Kan bevatten: Selderij)
40 gram
Ananaschutney
(Bevat: Gluten, Selderij, Mosterd)
5 ml
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en Oosterse groentemix 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ananaschutney en witte wijnazijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de sojasaus en 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en breng aan de kook.
Maak ondertussen een papje van de bloem met 1 ½ el koud water per persoon. Roer dit door de groenten in de wok of hapjespan tot een saus. Leg de kabeljauw op de saus en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en laat 5 – 8 minuten zachtjes koken.
Verdeel de rijst en ananaschutneysaus met de kabeljauw, groentemix en saus over de borden.