Skip to main content
Heekfilet met spekjes en venkel
Heekfilet met spekjes en venkel

Heekfilet met spekjes en venkel

met orzo en geroosterde tomaat

3.9
(88)

Heekfilet is een smaakvolle vis die van nature weinig vet bevat. Dit maakt hem ontzettend geschikt voor deze gebalanceerde maaltijd.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3299 kJ
Energie (kcal)789 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten65.7 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.3 g
Eiwitten35 g
Zout1.9 g
Potassium738.9 mg
Calcium97.8 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Breng een laagje water aan de kook in een pan met deksel.
  •  Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern (zie Tip). Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Kook de venkel 5 minuten in de pan met deksel, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Zit er loof aan je venkel? Houd dit dan apart en gebruik het op het eind als garnering.

Spek bakken
2
  • Verdeel het ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de tomaat en venkel over een ovenschaal en leg de vis erbovenop. Besprenkel met de olijfolie. Bak de vis 5 - 8 minuten in de oven.
  • Leg het ontbijtspek in de oven en bak samen met de vis nog 8 - 10 minuten.
  • Laat het ontbijtspek uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Orzo maken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Roer de orzo erdoorheen en bak nog 1 minuut.
  • Blus af met de witte balsamicoazijn en de bouillon. Kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten en roer regelmatig door.
  • Voeg meer water toe indien de orzo te snel droogkookt.
Serveren
4
  • Verkruimel het ontbijtspek in kleine stukjes.
  • Voeg de venkel, tomaat en de helft van het ontbijtspek toe aan de orzo.
  • Voeg de helft van het bakvocht uit de ovenschaal toe aan de orzo en roer goed door. Voeg meer bakvocht toe naar smaak.
  • Verdeel de orzo over de borden en serveer de vis erop. Garneer met het overige ontbijtspek.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders