Skip to main content
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen

3.8
(94)

Pad See Ew is een Thais roerbak noedelgerecht met een hartig-zoete saus, malse rijstnoedels en knapperige groenten - perfect voor een evenwichtige hap!

Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

130 gram

Grote garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Brede rijstnoedels

20 gram

Zwarte sojabonenpasta

(Bevat: Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Bimi broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Thais basilicum

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

2.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Sambal

Voedingswaarden

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels5.5 g
Eiwitten31 g
Zout5.4 g
Potassium111.3 mg
Calcium19.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Zeef
Wok met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Garnalen marineren
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en verwijder de staartjes.
  • Meng in een kom de garnalen met de knoflook en per persoon: 1 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart en laat marineren.
Groenten bakken
2
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Voeg de noedels weer toe aan de pan en meng met een scheutje zonnebloemolie. Bewaar apart.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de ui, paprika en broccolini 4 - 6 minuten, of tot de groenten beginnen kleuren.
Garnalen bakken
3
  • Blus de groenten af met een scheutje water. Dek de pan af en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade in 3 minuten gaar. Schep halverwege om.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, zwarte-bonenpasta, ketjap, wittewijnazijn, suiker en sambal.
Serveren
4
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de noedels en saus toe en meng goed. Bak 1 - 2 minuten.
  • Snijd het Thaise basilicum fijn.
  • Voeg de groenten toe aan de noedels en meng goed. Verdeel de noedels over de borden. Leg de knoflookgarnalen erop.
  • Garneer met het Thaise basilicum en de pinda's. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders