HelloFresh
Japanse ramen met kabeljauw

Japanse ramen met kabeljauw

Met roerbakgroenten en champignons

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 353 beoordelingen
Lees meer

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep op elk moment van de dag gegeten; als ontbijt, lunch, snack én diner. Vandaag maak je deze noedelsoep met kabeljauwfilet.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVis
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Peen

120 g

Kastanjechampignons

200 g

Spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)1824 kJ
Energie (kcal)436 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout7.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Roerbakken
Roerbakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember met de rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.

Soep maken
Soep maken
4

Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.

Kabeljauw bakken
Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.