HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Ramen Met Gebakken Schelvisfilet
topBanner
Japanse ramen met gebakken schelvisfilet

Japanse ramen met gebakken schelvisfilet

met udonnoedels, spitskool en broccoli

QUICK & EASY
Lees meer

Deze heldere noedelsoep kan in Japan op elk moment van de dag gegeten worden: van ontbijt tot diner. De soep zit boordevol groenten en wordt geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. Voor het echte oosterse gevoel eet je de ramen met stokjes.

Labels:CaloriebewustEet mij eerstLekker snel
Allergenen :GlutenVisSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Peen

125 gram

Champignons

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

2 stuk(s)

Schelvisfilet

(BevatVis)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1992 kJ
Energie (kcal)476 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout7.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

3

• Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet gaar in 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de schelvisfilet erop.