Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

20 minuten
Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Reis met ons naar de andere kant van de wereld met deze Japanse favoriet. Deze heldere noedelsoep kan in Japan op elk moment van de dag: van ontbijt tot diner. De soep zit boordevol groenten en wordt geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. Voor het echte oosterse gevoel eet je de ramen met stokjes!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenVisSoja
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Peen

125 g

Champignons

200 g

Mix van spitskool en broccoli

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Kabeljauwfilet zonder vel

(BevatVis)

½ zakje

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2092 kJ
Energie (kcal)500 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8.1 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout7.1 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan
Keukenpapier
Koekenpan
Kom
InstructiesPDF
Instructies
1

• Bereid de bouillon. • Schil de gember en snijd of rasp fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. • Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw gaar in 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.