Japanse ramen met gebakken kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Japanse ramen met gebakken kabeljauw

Met udonnoedels, spitskool en broccoli

Ramen is een heldere Japanse noedelsoep boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep op elk moment van de dag gegeten, ook als ontbijt.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Peen

60 gram

Champignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

¼ zakje(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

120 gram

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1870 kJ
Energie (kcal)447 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers8 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout7.3 g

Benodigdheden

Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon • Schil de gember en snijd of rasp fijn • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Soep maken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe

Vis bakken
3

• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Breng de soep op smaak met sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.