HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconJapanse Noedelsoep
topBanner
Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep

met kipfilet, kastanjechampignons, paksoi, gember en rode peper

Lees meer

Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:CaloriebewustEet mij eerstLekker snel
Allergenen :GlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Kastanjechampignons

150 gram

Paksoi

240 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten)

20 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

Zelf toevoegen

100 ml

Kippenbouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2038 kJ
Energie (kcal)487 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels4 g
Eiwitten32 g
Zout6.8 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de kippenbouillon.

2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn (zie tip). Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen.