Skip to main content
Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep

met kipfilet, kastanjechampignons, paksoi, gember en rode peper

4.2
(336)

Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Calorie Smart
Cook me first
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Paksoi

120 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2038 kJ
Energie (kcal)487 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels4 g
Eiwitten32 g
Zout6.8 g

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Groenten snijden
2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn (zie tip). Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders